Helle arbejder med vid, empati og masser af humor

En skøn kombination af lethed og dybde, leg og alvor, krop, sind og rigtig meget hjerte

 

Et særligt analytisk og skarpt blik for kulturer, sammenhænge, processer og dynamikker

Synne Suhr. Konsulent. cand.merc.int. Deltager på 5 dages kursus ”Forandring Fryder”

“Det er med lige del nysgerrighed og bekymring, at jeg først går ind i rummet, hvor der venter 12 andre kursister, som jeg ikke kender. Helle siger goddag og velkommen til hver enkel, og allerede her falder mine bekymringsparader en smule. Vi samles i en cirkel – kurset er i gang. Da Helle kigger rundt og byder alle velkomne igen, er det som om hun ved sin kontakt skaber en kontrakt mellem os, der inkluderer tillid – tillid til hende, til processen – og på en lidt forunderlig måde også til mig selv – og de øvrige i rummet. Min bekymring falder yderligere og min nysgerrighed stiger, da jeg får præsenteret et spændende, udfordrende og inspirerende program for de kommende dage. Helles facilitering gør, at jeg føler mig udfordret i indholdet men tryg i processen.

Nogle af de ting, som jeg som erfaren underviser og facilitator bl.a. bed mærke i, er måden Helle

  • jonglerer mellem at udfordre mig til at tænke alternativt og samtidig have min ryg til at turde bevæge mig ud på usikker grund for der at se, om der er noget jeg kan bruge i min proces
  • formår at bruge forskellige kreative værktøjer, der aktiverer alle sanser, så nye tankeprocesser sætter i gang
  • skaber tryghed for den enkelte samtidig med at gruppen udfordres til at udfordre og samtidig rumme, mens Helle sørger for at holde fokus.
  • rummer forskellighed, provokationer, sorg – mange følelser, der kommer i spil, når 13 forskellige mennesker samles for at arbejde med de ting i livet, de ønsker at forandre i deres liv.

Helle har simpelthen styr på processen, hvilket gør at som kursist kan jeg koncentrere mig om indholdet af min proces. Helle gør det med vid, empati og masser af humor.”

Annie Worsøe. Filmarbejder og rejseleder. Deltager i flere kurser/dage med ”The Transformation Game” i perioden 2010-2021:

“Helle er en nærværende og varm underviser og faciltator.

Den enkelte bliver set og hun har kreative redskaber/opgaver til at skabe en fordybende proces, hvor deltagerne får større forståelse for sig selv. Det er både kreativt, til tider sjovt, ofte meget præcist – og også med plads til at se på det, som kan være svært.

Det er altid værdigfuldt at komme på Helles forløb – om det er hendes kurser eller Transformationsspillet.”

Anonym. Deltager i Transformationsspil.

“Det har været meget nærende og fordybende at deltage. Du er utrolig skarp og præcis men det er krydret med kærlighed. Det gør at jeg har følt mig tryg og set.

Du har også givet mig nogle “puf” – og jeg var sikker på, at du også stod klar til at gribe mig, hvis det gik galt, når jeg bevægede mig på ukendt land.

Det har været nemt at være mig selv, trods de svære udfordringer, som jeg kiggede på i løbet af spillet. Jeg har fået meget mere kontakt til min intuition og spirituelle sider. Tak.”

Cor Niks, Psychomotor Therapist, Master. Windesheim University of Applied Science.

(International samarbejdspartner i forbindelse med udvikling og afvikling af Sommerskoler i Psykomotorik, først 4 år som stort EU-projekt, herefter 8 år betalt af de 5 involverede universiteter)

“My first contact with Helle was during a conference on psychomotor therapy in Amsterdam in 2008. In the collaboration with Helle I have always feel a positive drive. She is strong in maintaining contact, keeping an overview and was being able to coordinate the tasks and cooperation what is necessary to organize successful summer schools for so many years.

An appropriate description for me is that I experience her as a warm person, interested others and clear in what she expects from the other. She also can motivate others and convey her enthusiasm. Not only in her professional contact but also in her personal contact with the other. We will miss her skills as a coordinator!”

Trine Kolding, Tidsspecialist, underviser og forfatter og indehaver af firmaet Når tiden er vigtig:

“Jeg havde et længerevarende samarbejde med Helle Brok, da vi i fællesskab udviklede et kursusforløb i personlig effektivitet og planlægning for 15 afdelinger på 3 campus i VIA UC. Helle stod i spidsen for styregruppen og sørgede for at styre projektet sikkert igennem fra start til slut.

Helle har et særligt analytisk og skarpt blik for organisatoriske kulturer, sammenhænge, processer og dynamikker, og hun sørgede for at klæde mig grundigt på i forhold til både målgruppe og organisation. Af mere personlige træk vil jeg især fremhæve Helles humor, varme, empati og troværdighed. Når man har en aftale med Helle, kan man regne med, at den bliver overholdt. Samtidig foregår al kommunikation i en klar og tydelig tone kombineret med masser af humor og indlevelse. I forbindelse med evalueringen af forløbet skrev jeg til hende: ”Du har en meget elskelig og konstruktiv måde at være på”. Sætningen opsummerer fint, hvordan jeg har oplevet at samarbejde med Helle.”