Helle Brok – Et liv i bevægelse

Fællesskaber

Jeg kommer fra Østjylland og er opvokset på et lille husmandssted med to søskende. Mine forældre havde en 7. klasses skolegang, min far var arbejdsmand og min mor hjemmegående og arbejdede indimellem  i køkkenet på en kro. Fra min ungdom kender jeg til oplevelsen af at være anderledes og ikke passe ind i og høre til. Det har fulgt mig på godt og ondt, og særligt har det gjort, at jeg altid har haft fokus på fællesskaber, at skabe fællesskaber og at være i fællesskaber.

Alternativ og professionel

Et længere ophold på Kvindehøjskolen i starten af 20’erne var livsforandrende. Her blev min studentereksamen fra handelsskolen sat i perspektiv med kurser om personlig udvikling, drømme, astrologi, teater, dans, healing, kreative kurser og en masse alternative tilgange. Ligeledes betød kvindefællesskabet, at jeg fik en stærkere tillid til egne evner samt en mere sikker forankring og en fornemmelse af, at det var OK at være mig – og at min stemme var værd at lytte til. 

På højskolen fandt jeg gennem “tilfældige” input de to hovedveje i mit liv:

Den ene vej er min professionelle vej og virke som afspændingspædagog/psykomotorisk terapeut. Efter at jeg havde færdiggjort uddannelsen arbejdede jeg blandt andet 10 år indenfor psykiatri og 16 års arbejde som leder af uddannelsen til psykomotorisk terapeut i Randers. Da jeg gennemfører en master i ledelse på Ålborg Universitet “fuldender” det, hvad man kan kalde et mønsterbrud.

Hjertevejen

Den anden vej er en spirituel vej, min sjælevej. Tilfældigt hører jeg ordet Findhorn Foundation på højskolen og uden at vide, hvad det er, så ved jeg, at der skal jeg til. Da jeg er 23 år tager jeg første gang til Findhorn Foundation ved Inverness i Skotland. Det var med bus gennem Holland og hele England og med kontanter og rejsechecks. På Findhorn oplevede jeg at mit hjerte åbnede sig og jeg er fortsat med at komme gennem mere end 30 år som gæst, kursist, underviser og i perioder har jeg boet der og arbejdet som frivillig. Jeg elsker stedet, som er uden religiøse doktriner, og hvor den indre stemme, kærlighed i de daglige gøremål samt samarbejde med naturen er de centrale begreber.

Her har jeg oplevet, at når jeg er forbundet med universet, kærlighed, det guddommelige – så er der ingen adskillelse og så hører vi alle til. Her har jeg også lært The Transformation Game at kende og uddannet mig til at facilitere det – og her har jeg mit spirituelle hjem.

På forsædet af bilen

Jeg lever nu et liv, hvor spiritualitet og The Transformation Game er på forsædet af bilen – og ikke noget jeg gemmer lidt væk. Et liv, hvor jeg sætter det i spil og kombinerer det med alt, hvad jeg har lært gennem min professionelle karriere indenfor ledelse, undervisning, facilitering af processer, kropsterapi og klientarbejde. 

Min spirituelle afsæt

Der er mange forskellige “rum” i mit liv. Ud over 3 formelle uddannelser og 30 års erhvervserfaring og de mange års tilknytning til Findhorn Foundation, så trækker jeg på erfaringer fra teater og Gøglerskole, fra højskoleverdenen, fra naturen og fra kreative elementer og kunstterapi. Dertil skal lægges mange års erfaring med meditation, supervision og egenterapi.

Jeg er arbejder ud fra de 3 grundprincipper fra Findhorn Foundation:

 1. At lytte indad (Inner listening). Det kan være i form af meditation, som intuition eller kropslig fornemmelse. Centralt er, at kontakt med den indre og/eller den universelle visdom er essentiel. 
 2. Kærlighed i handling (Work is love in action).  Vi bringer kærlighed og spiritualitet i verden gennem vores dagligdag, i vores handlinger og vores tilgang til arbejdet og livet.
 3. Samarbejde med naturen (Co-creation with nature). Vi er ikke alene. Naturen rummer indsigt og svar – og gennem samarbejde med både den fysiske natur og den usete verden kan vi i fællesskab skabe bære- og væredygtighed

Læs mere om Findhorn Foundation her.

Min formelle baggrund

Jeg har arbejdet 10 år indenfor psykiatri som psykomotorisk terapeut. Hertil skal føjes mange år freelance og ad hoc med undervisning i krop og psyke, bevægelse, spirituelle emner. Jeg har undervist grupper i forskellige sammenhænge, blandt andet højskoler, kursuscentre, Findhorn Foundation og inden for den formelle uddannelsesverden. Jeg har arbejdet med forskellige procesforløb både på arbejdspladser, med grupper og individuelt med klienter. Jeg har 23 års erfaring som leder i 4 forskellige sammenhænge; indenfor kommune, i en socialøkonomisk virksomhed og 16 år i staten som uddannelsesleder.

Uddannelse
 • Psykomotorisk terapeut Randers Afspændingspædagogiske Seminarium
 • Den 3-årig psykologisk/psykoterapeutisk efteruddannelse “Specular”, Århus. Uddannelsen integrerer elementer fra flere psykoterapeutiske retninger. Centralt er den psykodynamiske tradition, kropsterapeutisk teori og humanistiske psykologi samt mindfulnesstraditionen.
 • Master i offentlig ledelse (MPG) Ålborg Universitet med speciale i: Reform og forandring – Kommunikation – Innovation og Organisationspsykologi 

Hertil skal lægges en række certificeringer og kurser (uddrag): 

 • Certificeret Facilitator af The Transformation Game® (Innerlinks)
 • Natur- og kunstterapi (UC Lillebælt)
 • Kropslig efteruddannelse i psykiatri (DAP)
 • Lederudvikling og coaching (Metze erhvervspsykologer samt Atractor)
 • Healingsmassør (Nordlys)

Se min profil på LinkedIn

Etik

Jeg arbejder med afsæt i Danske Psykomotoriske Terapeuters etiske retningslinjer, som beskrevet i DAPs etiske retningslinjer.

Helle Brok - et liv i bevægelse